Citrusos szűz pesztós gombasalátával Kamado Chef grillen

írta: Billege Andras

A sertés szűz egy kiváló alapanyag, ha ízléses, finom és könnyű ételt szeretnénk készíteni. Gyorsan elkészül, mégis mindenki lenyűgöz elegáns megjelenése és fantasztikus íze


Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 3 db sertés szűz
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • 10 szál friss kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg kesudió
  • 1.5 dl olívaolaj
  • 500 g gomba, kisfejű
  • 250 g shitake gomba
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

A sütést, a szűz pácolásával kezdem, amihez a citrusok lereszelt héját és a narancs levét elkeverem a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, 0,5 dl olívaolajjal és a borssal. Nincs szükség hosszú pácolási időre, csak amíg a kamado eléri a megfelelő hőmérsékletet.

A kamadot indirekt sütésre szerelem fel a deflektorkövekkel és 120 fokra felfűtöm, boros hordó füstölőfával. Amikor a megfelelő hőmérsékletet eléri a gombákat és a szűzet a rácsra teszem kb 30 percig sütöm azokat. A szűz maghőmérséklete kb 55-58 fokos legyen.

Amíg a szűz és a gombák sülnek, a Thermomixben elkészítem a pestót. A kesudiót, a bazsalikomot, a fokhagymát és az olajat magas fokozaton 40 másodpercig aprítom. Sűrű pestót kell kélszíteni, a gomba levet fog engedni és ez a lé még ízesíteni és higítani fogja a pestót.

Amikor a szúz elérte a kívánt maghőmérsékletet, a deflektor köveket kiveszem és felfűtöm a kamadot 270-280 fokra és a szűzet direkt grillezéssel körbe pirítom.

Amíig a gombákat összeforgatom a pestóval, pihentetem a húst és csak ezután szeletelem fel és tálalom

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.