Grillezett camembert balzsamecetes gyümölcsökkel

írta: Peitli Csilla

A grillezett sajtok tartalmas, de mégis könnyű grill fogások, amelyek gyorsan elkészülnek. Ez a gyümölcsös változat nagyon látványos és tökéletes egy romantikus vacsorához.


Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 200 g camembert sajt
  • 1 marék eper
  • fél marék áfonya
  • 120 g cukor
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 ek kakukkfű
  • 1 g só

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő alacsony hőfokra.
  2. A (fagyasztott) epreket vágjuk kisebb darabokra, majd keverjük össze az áfonyával.
  3. Egy kisebb edénybe tegyük bele a gyümölcsöket és adjuk hozzá a cukrot. balzsamecetet, sót, kakukkfüvet- Áztassuk fél órát, hogy a cukor elolvadhasson és a gyümölcsök átvehessék a fűszeres ízeket.
  4. A sajtot kenjük le egy pici olajjal, majd tegyük fel a grillre. Ha egy egész kört használunk, akkor nem kell tartani attól, hogy kifolyik, mert a burok egyben tartja majd az olvadó sajtot is.
  5. Zárt tető alatt 5 perc alatt pirítsuk meg az egyik, majd fordítás után a másik oldalát. Ennyi idő alatt megolvad a belseje, úgyhogy óvatosan bánjunk a sajttal, nehogy kiszakadjon.
  6. Tálaláskor tegyünk a sajt tetejére a gyümölcsös keverékből és rizzsel vagy pirított pitával kínáljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.