Pulykanyárs extrákkal

írta: Bácsalmási Katalin

Szeretnél kipróbálni valami újat? Akkor készítsd el ezt a receptet, amely könnyű, gyors és nagyszerű: baconba tekert, sajttal és jalapenóval töltött, füstös pulykanyárs igazi ízbomba! Akár előételnek, főételnek vagy csak kis harapnivalónak tálalod, ez az étel biztosan nagy sikert arat. Grillezésre fel!


Elkészítési idő: 60 perc perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg Pulykamell filé
  • 2 evőkanál BBQ fűszerkeverék
  • 1 csésze BBQ szósz
  • 1 evőkanál olaj
  • 15-20 db jalapeno paprika szelet
  • 10-12 db bacon szelet
  • 15-20 db sajt kocka
  • 8 db fém vagy bambusz nyársak

Elkészítés:

1. Ha fa nyársat használ, használat előtt 20-30 percig áztassa be azokat vízbe.

2. Melegítse elő a Kamado Joe-t 350 fokra, helyezze be a deflektorokat és készüljön indirekt sütésre.

3. Vágja fel a pulykamellet kb 2,5 cm-es darabokra. 

4. A húskockákat tegye egy tálba, öntse rá az olajat és alaposan keverje össze a BBQ fűszerkeverékkel.

5. Vágja félbe a hosszabb bacon szeleteket. Tegyen egy baconbe egy kocka húst, egy kocka sajtot, egy fél szelet jalapenot, tekerje körbe a szalonnával és húzza fel a nyársra. Egy nyársra 3-4 bacon-bomba kerüljön.

6. Helyezze a nyársakat a grillre. 15 percenként kenje meg barbecue szósszal. Grillezze 25-30 percig, vagy amíg a szalonna ropogós nem lesz, és a pulyka belső hőmérséklete el nem éri a 75 °C-t.

7. Vegye le a grillről, hagyja pár percig pihenni, majd forrón tálalja, salátával és extra barbecue szósszal mártogatáshoz. Jó étvágyat hozzá!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.