Nyárson sült egész csirke

írta: Peitli Csilla

Ízletes csirke, ami 2 napos előkészületet igényel, de a sütése gyorsan megvan. Ha szereted a kihívásokat és a finom falatokat, tegyél vele egy próbát!


Elkészítési idő: pihentetés 50 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke
  • 1 l víz
  • 100 g só
  • 70 g cajun fűszerkeverék
  • 2 db citrom
  • 150 g vaj
  • olaj

Elkészítés:

  1. A grillezés előtt két nappal már kezdjünk neki az előkészületnek. Először készítsünk egy brine levet a víz és a só keverékéből.
  2. A brine-ban pihentessük a megtisztított csirkét egy éjszakát, majd másnap reggel itassuk le róla a felesleges nedvességet és hagyjuk megszáradni a hűtőben egy újabb éjszakát.
  3. A kamado grillt melegítsük elő 200°C-ra.
  4. Egy kevés olajjal locsoljuk meg a csirkét, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel.
  5. Ezután húzzuk nyársra a csirkét és a citromokat, úgy hogy a két citrom fogja közre a csirkét.
  6. Süssük lassú forgással addig, amíg szépen megpirul, ekkor jöhet alá egy hőterelő, hogy ne érje közvetlen hő és szaftos maradhasson a hús.
  7. A vajat olvasszuk meg és keverjük össze a maradék fűszerrel.
  8. Amikor a csirke már majdnem kész, kenjük le párszor a a vajas keverékkel.
  9. Süssük a csirkét, amíg el nem éri a 75°C-ot.
  10. Vegyük le a grillről a húst, de a felvágás előtt várjuk még 30 percet.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.