Színes-korianderes paprikával és rikottával töltött pisztráng rolád grillezett polentával

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 120 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 60 dkg pisztráng
  • 20 dkg ricotta
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 2 db lilahagyma
  • 4 g só
  • 1 csokor koriander
  • 1 csokor menta
  • 2 db lime
  • 1 dl olívaolaj
  • 40 dkg kukoricadara

Elkészítés:

  1. A kukoricadarát megfelelő mennyiségű sós vízben megfőzzük, hozzáadjuk az előzetesen apró kockára vágott Kaliforniai paprikánk felét, és a szintén apróra vágott koriander egy részét - ízlés szerint!
  2. A meleg masszát egy előre kifóliázott formába öntjük és teljesen kihűtjük.
  3. A maradék paprikánkat, a koriandert, a rikottát és a lilahagymát összekeverve masszát készítünk és félretesszük.
  4. A pisztrángot megtisztítjuk és kifilézzük, majd a bőrével lefelé fektetjük és a masszával egyenletesen megkenjük.
  5. Ezután a farok-résztől indulva, feltekerjük.
  6. Szorosan alufóliába tekerjük és kezdődhet a sütés! A polentát, amikor kihűlt, felszeleteljük és felrakjuk a rácsra.
  7. A mentalevelet megmossuk és egy keverőtálba helyezzük. Egy gerezd lime levét rá facsarjuk, az olivaolajat hozzáadjuk és egy botmixer segítségével leturmixoljuk!

Extra tippek:

  • Fontos, hogy a hal lassan süljön, hogy a közepe nehogy nyers maradjon!

 

Ha segítség kell a hal megfordításához, használj nagy grill lapátot.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.