Halas taco a grillről

írta: Peitli Csilla

Sok zöldséggel, frissen sült hallal ez a mexikói kedvenc igazi siker lesz gyerekeknek, felnőtteknek.


Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 8 db taco
  • 600 g fehér hal
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 kk chili por
  • 1 db citrom
  • 1 kk pirospaprika
  • fél kk kömény
  • fél kk cayenne bors
  • bors
  • 1 db avokádó
  • ízlés szerint tejföl

Elkészítés:

  1. Egy kisebb tálkában keverjük össze az olívaolajat, a citrom kifacsart levével, a chilivel, paprikával, köménnyel és cayenne borssal.
  2. Adjuk hozzá a halat és pihentessük 15 percig, hogy átvegye az ízeket a hal.
  3. Közben melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
  4. A halat vegyük ki a pácból és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd tegyük fel sülni.
  5. Oldalanként 5 perc alatt süssük át a halat, majd hagyjuk kihűlni.
  6. Egy villával vagy hústépő villával szedjük szét a halakat.
  7. A tacóba rétegezzünk friss zöldségeket, halat, avokádót és tejfölt. (Esetleg sajtot.)

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.