Füstölt lazacmártogatós

írta: Bácsalmási Katalin

Ez a füstölt lazacos mártogató bizonyítja, hogy az egyszerű alapanyagokból is nagyszerű ízek születhetnek. A lazacot enyhén fűszerezzük, majd kamado grillen juharfa füstölőfával lassan, alacsony hőmérsékleten füstöljük, hogy pontosan a megfelelő mennyiségű füstöt vegye fel, mielőtt a krémsajt, a citrom és a kakukkfű hozzáadásával elkészítjük ezt az egyszerű, de annál nagyszerűbb krémet. Hűtve, pirítóssal, lepénykenyérrel vagy zöldséghasábokkal kínáljuk.


Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 450 gramm natúr krémsajt
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 db citrom
  • 3 teáskanál kakukkfű
  • 2 db (összesen 1,2-1,3 kg) lazacfilé
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Melegítse elő Kamado Joe grill készülékét 95-110 °C hőmérsékletre, helyezze be a deflektorokat (közvetett grillezés) és helyezzen 3 darab füstölőfát a tűztérbe. Mi juharfát használtunk, de természetesen használhatja az Ön ízlésének legmegfelelőbb füstölő fát.

2. Helyezze a lazacot cédruslapra, és kenje meg egy vékony réteg dijoni mustárral, hogy összetartsa a hal húsát.

3. Ízesítse sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel és fokhagymával, majd tegyen rá citromszeleteket.

4. Zárt grill fedéllel füstölje a lazacot, amíg annak belső hőmérséklete a hal legvastagabb részén el nem éri az  55°C-ot.

5. Óvatosan szedje le a húst a bőrről, a bőr maradjon a cédruslapon, és tegye a hal húsát egy keverőtálba.

6. Keverje össze a füstölt lazacot krémsajttal, kakukkfűvel, egy citrom levével, ízesítse sóval és borssal ízlés szerint.

7. Tegye hűtőbe egy órára, hogy a mártás megszilárduljon, majd tálalja pirítóssal, lepénykenyérrel, sós krékerrel vagy zöldséghasábokkal.

Tökéletes karácsonyi előétel! Jó étvágyat hozzá!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.