Chilis-rozés óriásgarnéla grillezett ananászos-mangós rizssalátával és lepénykenyérrel

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 8 db óriásgarnéla
  • 1 db chili
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 dl rozé
  • fél db ananász
  • 1 db mangó
  • 1,5 dl jázminrizs
  • 1,5 dl kókusztej
  • 5 g só
  • 3 szál újhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl görög joghurt
  • lepénykenyér: 32 dkg liszt
  • 2 tk szárított élesztő
  • 2 tk só
  • 4 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. A rizst pergősre főzzük a kókusztej és 1,5 dl víz keverékében, melyet megsóztunk. Én úgy szoktam, hogy mikor felforr, takarékra veszem a lángot és lefedem, 10 perc után teljesen lezárom és hagyom állni. Tuti pergős lesz. Kihűtjük, pár ek kivételével hozzákeverjük a karikákra vágott újhagymát.
  2. A chilit apróra vágjuk, összekeverjük az olívaolajjal és a rozéval, sózzuk, borsozzuk (ha igazán pikánsra szeretnénk, ne vágjuk ki az erét). Ebbe forgatjuk a rákokat, kb. egy órát állni hagyjuk.
  3. Az ananászt és a mangót megtisztítjuk, egycentisre szeleteljük. Olajozott grillrácson, megsütjük, kihűlve összekockázzuk, a rizshez adjuk. Hozzákeverjük a tejszínt és a joghurtot, megkóstoljuk, ha kell még sózzuk és borsozzuk. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
  4. Közben a lepénykenyérhez valókat nagyjából összedagasztjuk. Nem vittem túlzásba, elég ha pont összeáll.  Erősen lisztezett felületen egyszer-kétszer átgyúrjuk, míg kezelhető lesz, 6 bucit formázunk belőle. Lisztezett kézzel széthúzgáljuk, mint a lángost, a forró grillrácson pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük, megcsorgatjuk némi olívaolajjal.
  5. A rákokat, a lepénykenyerek mellett, szintén pár perc alatt pirosra sütjük.
  6. Tálaláskor egy-egy lepényre salátát halmozunk, jöhet rájuk 2-2 rák, a maradék újhagymával díszítve kínáljuk.


Süsd az alapanyagokat öntöttvas grillrácson.

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.