Mascarponés grillezett füge
írta: Peitli Csilla
A füge és sajt verhetetlen páros, de ez nem azt jelenti, hogy csak sós ételek készíthetőek belőlük. Itt egy desszert recept, ami kihasználja a füge édességét és lágy mascarponével egészíti ki.
Hozzávalók:
- 12 db füge
 - 120 ml méz
 - 1 kk friss rozmaring
 - 120 g mascarpone
 - 1 ek rum
 - 1 db citrom
 
Elkészítés:
- A fügéket vágjuk hosszában ketté.
 - Forrósítsuk fel a mézet (kivéve 1 evőkanálnyit) és keverjük el benne a rozmaringot. Hagyjuk állni 2 percig, majd merítsük bele a fügéket a mézbe.
 - Egy másik tálkában keverjük össze a mascarponét a félretett mézzel, a rummal és a citrom reszelt héjával. Verjük addig a keveréket míg levegőssé válik. Hűtőben pihentessük a tálalásig.
 - A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra és készítsünk elő egy részt indirekt grillezéshez.
 - A fügéket tegyük fel vágott felükkel lefelé a hűvösebb területre.
 - Amikor az utolsó is feltettük, kezdjük a legkorábban feltett darabbal a fügék megfordítását. Ekkor már meg kellett, hogy jelenjenek a grilljelek a fügén.
 - Fordítsuk meg mindet és hagyjuk tovább sülni 3-4 percig.
 - Amikor mindkét oldalon megjelentek a grilljelek és megpuhult a füge, vegyük le őket és rendezzük el a tányéron.
 - Tálaláskor halmozzunk a mascarpone krémből egy keveset a tányérra, majd erre tegyük fel a fügéket. A tetejükre jöhet még egy kevés a krémből!
 - Még melegen tálaljuk.
 
