Grillezett ananász lime mártogatóssal
írta: Peitli Csilla
Édes, mégis könnyű és frissítő desszert, amit a grillen is elkészíthetünk percek alatt.
Hozzávalók:
- 1 db ananász
 - 70 g barnacukor
 - 5 ek méz
 - 3 ek lime leve
 - 100 g mascarpone
 - 50 g joghurt
 - 1 db lime héja
 
Elkészítés:
- Hámozzuk meg az ananászt és vágjuk fel hosszúkás szeletekre, hogy könnyű legyen majd őket mártogatni.
 - Egy kisebb edényben keverjünk össze 60 g barna cukor, 3 evőkanálnyi mézet és 2 evőkanálnyi lime levet.
 - Az ananászt forgassuk meg ebben a keverékben, majd hagyjuk pihenni a hűtőben, amíg a sütésre kerül a sor.
 - Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
 - Amíg melegszik a grill a mascarponét keverjük ki a joghurttal, a maradék cukorral, mézzel, lime lével és a lime reszelt héjával. Tálalásig tároljuk hűtőben.
 - Amikor a grill már kellően meleg, tegyük fel sülni az ananászokat. Oldalanként 3-4 perc alatt karamellizáljuk rájuk a mázat és pirítsunk bele szép grill jeleket.
 - A lime-os mártogatóssal tálaljuk.
 
