Grillezett ananász lime mártogatóssal

írta: Peitli Csilla

Édes, mégis könnyű és frissítő desszert, amit a grillen is elkészíthetünk percek alatt.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 70 g barnacukor
  • 5 ek méz
  • 3 ek lime leve
  • 100 g mascarpone
  • 50 g joghurt
  • 1 db lime héja

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg az ananászt és vágjuk fel hosszúkás szeletekre, hogy könnyű legyen majd őket mártogatni.
  2. Egy kisebb edényben keverjünk össze 60 g barna cukor, 3 evőkanálnyi mézet és 2 evőkanálnyi lime levet.
  3. Az ananászt forgassuk meg ebben a keverékben, majd hagyjuk pihenni a hűtőben, amíg a sütésre kerül a sor.
  4. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  5. Amíg melegszik a grill a mascarponét keverjük ki a joghurttal, a maradék cukorral, mézzel, lime lével és a lime reszelt héjával. Tálalásig tároljuk hűtőben.
  6. Amikor a grill már kellően meleg, tegyük fel sülni az ananászokat. Oldalanként 3-4 perc alatt karamellizáljuk rájuk a mázat és pirítsunk bele szép grill jeleket.
  7. A lime-os mártogatóssal tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.