Grillezett kápozsta steak kék sajttal

írta: Peitli Csilla

A grillezett idény zöldségek nagyon finomak, de ha valami különleges köretet szeretnél, amiben ott a zöldség roppanóssága és még a sajtok krémessége is, akkor tegyél egy próbát a káposzta steakkel.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok:
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 1 kk só
  • fél kk bors
  • 1 kk piros paprika pehely
  • 2 ek olaj
  • 150 g bacon
  • 150 g kék sajt
  • 2 szál újhagyma
  • 2 dl farm salátaöntet

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A káposztát vágjuk fel 1 cm vastag szeletekre.
  3. Kenjük a káposzták mindkét oldalát olajjal, majd fűszerezzük a sóval, borssal és paprika pehellyel.
  4. Tegyük fel őket sülni a grillre. Oldalanként 5 perc elég is lesz, hogy kicsit megpiruljanak a levelek.
  5. Közben a bacont is süssük ropogósra, majd vágjuk apró csíkokra.
  6. A készre sült káposztára még melegen morzsoljuk rá a kék sajtot, adjuk hozzá a bacont és locsoljuk meg a farm salátaöntettel.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.