Fóliás garnéla a grillen készítve

írta: Peitli Csilla

Ha nem akarsz a garnélákkal egyesével foglalkozni, akkor ez a fóliás recept megkönnyíti a dolgodat.


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 700 g garnéla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db kukorica
  • 450 g krumpli
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek halas fűszerkeverék
  • 1 db citrom
  • 4 ek vaj
  • 2 ek petrezselyem
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. A megtisztított garnélákat osszuk el négy fólián.
  3. Adjuk hozzá egyenlő arányban a felvágott krumplit és a kukoricát, majd locsoljuk meg az egészet olívaolajjal.
  4. Fűszerezzük az egyes csomagokat a fűszerkeverékkel, a sóval és a borssal. Egy kicsit össze is dolgozhatjuk kézzel, hogy mindenhova jusson a fűszerekből.
  5. Minden kupac tetejére kerüljön egy kanál vaj, egy kevés aprított petrezselyem és pár karika citrom.
  6. Zárjuk le a csomagokat, majd tegyük fel őket a grillre.
  7. Süssük őket 15-20 percig, hogy a krumpli is biztosan elkészüljön.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.