Juharszirupos barbecue szósz

írta: SpaTrend


Elkészítési idő: 5 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 350 ml juharszirup
  • 220 ml olaj
  • 120 ml szójaszósz
  • 350 ml almaecet
  • 120 ml melasz
  • 2 ek boróka bogyó
  • 3 ek dijoni mustár

Elkészítés:

  1. A szósz könnyen elkészíthető a hozzávalók elkeverésével, de a boróka bogyó ízléstől függően ki is hagyható az összeállításból.
  2. Ezután már rögtön felhasználható a szósz, de egy pici pihentetés azért nem árthat. Felhasználás előtt még egyszer keverd át a barbecue szószt.

Extra tippek:

  • A szószt csak a sütés vége felé kend rá (kenőecsettel) a húsra, mert könnyen megég a magas cukortartalma miatt. Ha túl korán teszed fel, keserűvé válhat a máz.
  • Sertéshez, marhához és csirkehúshoz is megfelelő választás, de hallal is próbálhatod. Garantáltan pozitív meglepetésben lesz részed.
  • A melasz helyett használhatsz mézet vagy juharszirupot.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.