Grillezett fésűkagyló mézes avokádó krémen tálalva

írta: Kamado Joe Magyarország

A fésűkagyló egy nagyon érzékeny alapanyag, amit nem szabad túlsütni, de hatalmas előnye, hogy pillanatok alatt elkészül. A grillezett fésűkagyló igazi csemege, amit gyorsan tálalhatsz az éhes tömegnek.


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 10 db fésűkagyló
  • 1 db avokádó
  • 1 kk mustár
  • 1 kk méz
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 kk balzsamecet
  • 1 ek bbq fűszerkeverék

Elkészítés:

Melegítsük elő a kamado grill közepes/magas hőfokra.

Készítsünk be egy öntöttvas lapot vagy serpenyőt, amin majd megsülnek a kagylók.

A halas BBQ fűszerkeverékkel ízesítsük a konyhakész kagylókat és a félbevágott avokádót is. (Ehhez kiválóan megy a Q-Nami fűszerkerverék.)

Az avokádókat ez után tegyük fel a grillre a vágott felükkel lefelé és pirítsuk meg pár perc alatt.

Közben a paprikákat vágjuk fel vékony csíkokra és tegyük jeges vízbe pihenni, amíg elkészül az étel.

Amikor az avokádó szépen megpirult, egy kanállal kaparjuk ki a húsát egy tálkába.

Villával (vagy aprítóval) törjük össze az avokádót és adjuk hozzá a mézet és a mustárt.

Ebbe is mehet egy pici a fűszerkeverékből és jó alaposan keverjük össze, hogy egy selymes krémet kapjunk.

Amíg pihennek az ízek, addig süssük meg a kagylókat. Az öntöttvas serpenyőt olajozzuk be és a forró olajra tegyük fel a kagylókat.

Süssük 1 percig őket és amikor szépen megpirult az aljuk, fordítsuk meg őket és jöhet az újabb 1 perces sütés.

Az avokádókrémből tegyünk a tányérra pici kupacokat, amelyek tetejére jöhet a kagyló. A kagylóra tegyünk pár szálat a paprikából és végül locsoljuk meg az egészet egy kevés balzsamecettel.  

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.