Borjú steak saláta

írta: Broil King Magyarország

A hús zsenge íze miatt remekül érvényesülnek majd a füstölt aromák, még a gyengédebb ízek, mint az alma, juhar esetén is.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Pellet szmóker,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg borjú szelet
  • 5 ek szójaszósz
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek Worcestershire szósz
  • ízlés szerint só
  • 3 szál friss kakukkfű
  • 3 db paradicsom
  • 3 marék saláta
  • ízlés szerint bors
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 kk magos mustár
  • 1 csipet cayenne bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő 177°C-ra.
  2. A borjú szeleteket locsoljuk le két evőkanál szójaszósszal, az olívaolajjal és a Worchesterhisre szósszal, majd szórjuk meg az apróra vágott kakukkfűvel és sóval, frissen őrölt borssal.
  3. A fűszereket kicsit masszírozzuk bele a húsba.
  4. Készítsünk elő füstölőfát a sütéshez gázgrill vagy faszenes grill esetén. Ha pellet grillt használunk, akkor jöhetnek a különleges, aromás pelletek, mint az almás blend.
  5. A húst süssük 20-30 percig, vastagságtól függően, hogy elérje a kívánt puhaságot.
  6. Amíg sül a hús, a maradék szójaszószból készítsünk egy mustáros mártást. Ehhez a kétféle mustárt keverjük össze a szójaszósszal és ízesítsük sóval és cayenne borssal.
  7. A paradicsomokat szeleteljük fel, a salátát pedig keverjük össze egy kevés mustáros mártással.
  8. Szépen rendezzük el a salátát a tányéron, jöhet rá a szeletekre vágott elkészült borjú steak, végül locsoljuk meg az egészet a mustáros mártással.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.