Grillezett bárányszelet balzsamecettel
írta: Vezse Roland
Az időigényes pihentetés után percek alatt készül el ez az ízletes húsétel, ami nem csak húsvétkor lesz a család nagy kedvence.
Hozzávalók:
- 12 db bárányszelet
- 240 ml olívaolaj
- 16 ág kakukkfű
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom - leve, héja
- 1 dl balzsamecet
- 2 kk só
- 1 kk fekete bors
- 2 kk füstölt maldon sópehely
Elkészítés:
- Egy zárható zacskóba öntsük bele az olajat, majd adjuk hozzá a sót, a borsot, a kakukkfű felét, a fokhagymát és a citrom levét és héját.
- Jól rázzuk össze, majd tegyük bele a bárány szeleteket és zárjuk le. A hűtőben pihentessük sütésig. Ez 4 órától akár egy egész éjszakáig terjedhet.
- A húst vegyük ki a zacskóból és szobahőmérsékleten hagyjuk lecsöpögni. (Erre szánjunk legalább 30 percet, hogy a húsnak is ideje legyen felengedni.)
- Melegítsük elő az OFYR grillt.
- Süssük a bárányt 2-3 percig mindkét oldalán, ha medium rare-t akarunk készíteni. A sütési idő a hús vastagságától és a kívánt módtól függően változhat.
- Ezután vegyük le a húst és helyezzük egy tálcára. Tálalás előtt öntsük le a balzsamecettel, majd szórjuk meg a sóval és díszítsük a maradék kakukkfű ággal.