3 grillkiegészítő halak sütéséhez

A legtöbb hal és tengeri herkentyű rostszerkezete puhább, mint a húsé, ezért a grillezéskor gyengédebb bánásmódot igényelnek. A fűszerezésük, a sütési hőmérsékletük és a megfordításuk is bizonyos finomságot igényel, és persze olyan grill kiegészítőket, amelyek mindezt megkönnyítik!


Forgatható rács

A filézett halnál könnyű belefutni egy-egy gasztro-katasztrófába, mert már a félig átsült hal is könnyen törik. Egy rossz mozdulat és az étel megfordításánál szétesik a hal. Ezt előzheted meg ezzel a kosárral, mely egy csuklómozdulattal megfordítható, miközben a halhoz hozzá sem kell nyúlnod.

Falap

Ha nem akarod kockáztatni, hogy a hal a rácshoz ragadjon és csak darabokban lehessen felkaparni onnan, használj a grillezés során falapot. A lapokat mindig áztasd be meleg vízbe mielőtt felteszed a grillre, nehogy lángot fogjanak. Ez a lap egy védőgátat képez a rács és a hal között, így az nem éghet le és a túlsülésre is kisebb az esély. És még kellemes, enyhén füstös aromát is kölcsönöz a készülő ételnek.

Puha végű fogó

Ha bízol a halkezelési technikádban vagy vastagabb szeleteket akarsz készíteni, a forgatáshoz használj olyan fogót, melynek puha a vége. A fém fogónál nagyobb az esély, hogy a puha halhúst megsérted vele, és ezáltal romlik a az étel szépészeti értéke. A szilikon fejű hosszú fogók viszont nem vájnak bele a húsba, könnyebb ezekkel dolgozni a halak, a rákok és a zöldségek sütésekor is.

Fűszerek

A halak  enyhébb ízvilágát fokozhatod fűszerkeverékekkel, amelyek kihozzák a különféle alapanyagok rejtett karakterisztikáit. A profi séfek és szakácsok által összeállított fűszerkeverékekben nem fogsz csalódni. Válassz kifejezetten halakhoz vagy minden hústípusra ajánlott keverékeket, mint a JD'S BBQ Cajus Rub keveréke. A New Orleans és Luisiana ízeit idéző összeállítás tenger gyümölcseihez remek választás. A SunCity Balu Rub egy édesebb keverék, ami izgalmas változatosságot hozhat az ételeidbe és minden hústípushoz ajánlott!

Ezekkel a kiegészítőkkel könnyen és szórakoztató módon készítheted el a grillezett haladat, hogy ezt az értékes alapanyagot minél többféle módon vidd bele a táplálkozásodba!

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.