Hatalmas sikerrel zárt a Nagy Grill és BBQ Tesztnap és Szezonnyitó Grillfesztivál

Grillezni márpedig szinte mindenki szeret, ugyanakkor grill fesztiválról még nem nagyon hallott a magyar közönség, egészen idáig! Március 7-én óriási érdeklődéssel övezve lezajlott az első Grillfesztivál Ürömön, a H2G grilliskola és a SpaTrend közös szervezésében Ürömön.


Maga az ötlet is egyedi, és talán merésznek is mondható, mert Vezse Roland, a SpaTrend ügyvezetője, egészen rendhagyó grillnapot szervezett. A grillezés iránt érzett őszinte szeretete összehozta a SpaTrend ügyvezetőjét jó néhány olyan feketeöves grillrajongóval, akik valóban mindent tudnak a nyárson sütés, a grillezés, a füstölés és a BBQ-zás tökéletesítéséről. A grillezés rajongói kis hazánkban közösségi oldalakon tartják egymással a kapcsolatot, és minden tapasztalatukat ezen a felületen osztják meg, segítik egymást, hogy még tökéletesebb legyen a grillsütő hőfoka, hogy még omlósabb húsok süljenek a rácson, azonban személyesen nem nagyon van módjuk találkozni.

Ebből a csoportból, és ezekből a beszélgetésekből indult Roland ötlete, hogy szeretné összehozni a grillrajongókat egymással, és a SpaTrend által forgalmazott minden típusú grillsütővel, hogy ne csak beszélgessenek róla, hanem a gyakorlatban is megtörténhessen a tapasztalatcsere, a grillsütők tesztelése.

Az esemény a „Nagy Grill és BBQ Tesztnap” nevet kapta, és különlegessége, hogy a SpaTrend által forgalmazott grillsütők mellett hazai gyártók és forgalmazók is lehetőséget kaptak grillsütőik és tudásuk bizonyítására. A konkurencia harc helyett tehát valódi grilles összefogás született március 7-én Ürömön.

Rengeteg különböző típusú és márkájú grill izzott fel egyszerre a kissé hűvös, de szerencsére száraz szombati napon, és a hangulat már a reggeli óráktól garantált volt. A tesztnap során több száz érdeklődő fordult meg a tökéletesen kialakított standok között, és kóstolhatta meg a füstölt, nyárson sült, grillezett, BBQ technikával készült falatokat. Így talán mindenkinek, aki grillsütőről álmodozik sokkal könnyebb a döntés, hogy a faszenes, a gázüzemű, vagy a kerámia grill mellett döntsön.

A vendégek minden standon kérdezősködhettek, és ez is volt a legjellemzőbb erre a jó hangulatú napra, minden grillszakács örömmel válaszolt azokra a kérdésekre, hogy meddig sült, mibe pácoltad, hány órán át, milyen hőfokon, mennyi faszénnel készült, miért füstöl, miért nem füstöl, és miért fontos, hogy 12 órán át süljön? Akár hobbi szinten, akár komolyan szeretnénk grillezni, a következő tesztnapra biztosan érdemes lesz ellátogatni, mert a nap végén csupán egyetlen fontos kérdés maradt: Mikor lesz a következő?

Ha szívesen tanulnál profiktól grillezni, ha megnéznéd, milyen grillsütők izzottak fel a Nagy Grill Teszten, nézd meg a SpaTrend grill kínálatát, vagy gyere el a H2G grilliskolába!

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.