3 lépés a tökéletes falapos grillezéshez

A grilleszközök természetes vonalát erősíti a falap, amely a serpenyőket, rácsokat és vaslapokat helyettesíti a grillen. Használatával a fa sütös zamatát csempészheti a készülő ételbe. Ha az alábbi három szabályt betartja, nem lesz mitől tartani a falapos grillezésnél.


1. Áztatás

A falapos grillezés alapja a maga lap, amelyet legtöbbször cédrus vagy juhar fából készítanek, de bármiből is legyen az alap, mindenképpen védtelen a tűzzel szemben. Az ízek tisztán tartása miatt a fák nem esnek át előkezelésen, ezért ha nem akarja, hogy a sütés végére a lap is és az étel is elégjen, akkor a sütés előtt a lapokat mindenképpen be kell áztatni meleg vízbe. A lap vastagságától függően akár 2 órás is lehet az áztatás, ami majd megvédi a fát, és a felszabaduló gőz megfőzi az alapanyagot.

2. Indirekt grillezés

Az áztatással kapott egyfajta védelmet a fa a tűzzel szemben, de ez nem jelenti azt, hogy hosszabb ideig elviselni a közvetlen lángokat. Ezért a falapot mindig indirekt módon, tehát a tűztől távolabb helyezze fel a  grillre. Így biztos lehet majd benne, hogy az nem égeti el, csak kellemesen megfüstöli az ételt.

3. Tálalás

A falap nemcsak a sütésben, a tálalásban is segít. A halhoz hasonló törékeny alapanyogokat ne szedje le a fáról a sütés végeztével, tálalja  fel a lapon az ételt. Ehhez persze muszáj meggyőződnie arról, hogy a lap már nem füstöl és nem is izzik sehol, ezért tálalás előtt mindig várjon pár percet az étel felszolgálásával.

A SpaTrend most exkluzív tavaszi akciókkal kedveskedik a grillezés szerelmeseinek: böngéssze a BBQ berendezések és kellékek széles választékát weboldalunkon!

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.