csuka filé

A csontos halak közé tartozó csuka teste hosszúkás, apró pikkelyekkel borított. A csukafélék közül egyedül a nálunk is honos csuka él meg az európai vizekben, így hozzá hasonló halat nem könnyű a piacokon fellelni. A felnőtt példányok az 5-8 kilót is elérik, őket filézni is könnyebb.

csukát megveheted egészben, szeletben vagy filézve, de bármit is válassz, egy gyönyörű fehér húsú, visszafogott ízű hal lesz a jutalmad. A víztisztaság sajnos erősen befolyásolhatja ennek a ragadozó halnak az ízét, ezért gyakran teszik halászlébe, ahol az esetlegesen előforduló iszapos íz kevésbé érződik. Emiatt a különféle szószos csukaváltozatok is népszerűek.

A halászlén kívül füstölve is sokszor találkozhatunk vele, de töltésre vagy hirtelen sütésre is alkalmas. Egyedül a szálkákra kell figyelni. A nagyobb halakból ezek viszonylag könnyen eltávolíthatóak, de az apróbb példányokkal vigyázni kell. Ízesítők közül szereti a fokhagymát, a tormát és a citromot, de a klasszikus paprikás panír is jól áll neki.

Receptek, melyekben csuka filé található:


Húsismertető

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.