Mézes grillezett hagyma

írta: Peitli Csilla

Köretnek vagy hamburger feltétnek is felejthetetlen ez a hagyma, amit percek alatt kisüthetünk a grillen.


Elkészítési idő: 10 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db fehér hagyma
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 60 ml mustár
  • 60 ml méz
  • 1 ek worchestershire szósz
  • 1 ek csombor

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Az olajat és a felolvasztott vajat keverjük össze, majd adjuk hozzá a mustárt, a mézet és az apróra vágott friss csombort (ezt akár el is hagyhatjuk).
  3. A két nagyobb hagymát pucoljuk meg és vágjuk fel fél centiméteres karikákra.
  4. Hogy együtt maradjanak a gyűrűk, felhúzhatjuk őket nyársra, majd kenjük le a hagymát a korábban összeállított páccal.
  5. Tegyük fel a hagymákat a grillre és süssük őket körülbelül 10 percig, időnként forgatva és újra lekenve őket a páccal.
  6. Amikor szépen megkaramellizálódott a hagyma vegyük le a grillről, kenjük le még egyszer és akár azonnal fel is használhatjuk.

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.