Feta sajttal töltött grillezett gomba

írta: Peitli Csilla

Pesztó, feta és gomba alkotja ezt az ízekben gazdag köretet, ami 20 perc alatt elkészül a grillen.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db portobello gomba
  • 120 g feta sajt
  • 120 g pestp
  • 2 el olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 g só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A gombák tönkjeit távolítsuk el és egy kanál segítségével a lemezeket is szedjük ( vagy lapítsuk) le.
  3. Egy kisebb tálkában keverjük el a zúzott fokhagymát az olajjal. (Ezt akár előző este is elkészíthetjük, hogy a fokhagyma aromája kellemesen átjárja az olajat.)
  4. A fokhagymás olajjal kenjük le a gombákat, majd sózzuk meg őket.
  5. Tegyük fel a gombákat a belsejükkel felfelé a grillre és süssük őket 8-10 percig.
  6. A pesztót és a kisebb darabokra morzsolt feta sajtot keverjük össze.
  7. Amikor már kezd megpuhulni a gomba, kanalazzunk a sajtos keverékből a gombára és süssük még 2-3 percig, hogy a töltelék is átmelegedjen.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.