Tandoori csirke a grillről

írta: Peitli Csilla

Népszerű indiai fogás grillre hangszerelve.


Elkészítési idő: pihentetés +25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb filé
  • 5 dl joghurt
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek friss gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 kk só
  • 1 kk koriander
  • 1 kk kurkuma
  • fél kk őrölt kömény
  • 1 kk bors
  • fél kk cayenne bors
  • 6 ek vaj

Elkészítés:

  1. Egy aprítóba tegyük bele a fokhagymákat, a gyömbért, a fűszereket és egy kevés joghurttal aprítsuk össze az egészet,
  2. Ezt a fűszer alapot keverjük össze a többi joghurttal és a citromlével és keverjük simára. (A vajra még nincs szükség.)
  3. Ebbe a pácba forgassuk bele a csirkéket és hagyjuk pihenni a hűtőben egy éjszakára.
  4. Sütés előtt melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. A csirkéket vegyük ki a pácból és tegyük rögtön a rácsra. (Ne törüljük le róla a joghurtos pácot, de ami visszamarad az edénybe, azt öntsük ki.)
  6. Süssük a csirkét oldalanként 13 percig.
  7. Az utolsó 5 percben kenjük le a csirkék mindkét oldalát az olvasztott vajjal és szórjuk meg egy kevés sóval, borssal.
  8. Amikor elkészült azonnal tálalhatjuk rizzsel vagy naan kenyérrel.

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.