Nyárson sült marhaborda

írta: Vöröss Kata

A családot és barátokat egyaránt lenyűgözhetjük ezzel az egyszerű, de annál ízletesebb, nyárson sült marhaétellel, mellyel mindenki jól lakhat. Titka a kifinomult fűszerezésben és a figyelemmel kísért grillezésben rejlik.


Elkészítési idő: Előkészítés 20 perc + sütés 3,5 óra perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4,5 kg Kötözött marhaborda
  • 5 gerezd Fokhagyma szeletelve
  • 6 teáskanál Dijoni mustár
  • 2 teáskanál Apróra vágott, friss kakukkfű
  • 1 teáskanál Durvára őrölt feketebors

Elkészítés:

Vágjuk vékony szeletekre a fokhagyma gerezdeket. Vágjunk apró nyílásokat a marhahúson és dugjuk bele a fokhagymaszeleteket, azaz spékeljük meg a húst. Keverjük össze a mustárt, a kakukkfüvet és az őrölt borsot, majd alaposan kenjük be a keverékkel a hús teljes felületét.

Távolítsuk el grill készülékből a rácsokat és rostélyokat, helyezzük be a nyársforgató motort és tegyünk egy nyársat a megfelelő helyre. Rögzítsük a nyársvillát a nyárs bal oldalán, ezzel meghatározzuk a hús helyét a nyárson. Így egyszerűbb középen tartani a marhahúst, amikor felhelyezzük a nyársra. Távolítsuk el a nyársat, gyújtsuk be grill készülék hátsó égőjét és melegítsük elő a grillt csukott fedéllel, közepes hőmérsékletre.

Szúrjuk át a nyársat a marhahús közepén, rögzítse a megfelelő helyre másik villával. Helyezzük a nyársat a megfelelő helyre. Engedjük, hogy a súly lefelé húzza a nyárs legnehezebb részét, majd ellensúlyozzuk ki, hogy egyenletes legyen a nyárs súlyeloszlása. Ezek után rögzítsük a nyársat.

Helyezzünk a marhahús alá egy folyadékkal teli zsírfelfogó tálcát. Használhatunk vörösbort, gyömbérsört, vagy vizet. Süssük a húst közepes hőmérsékleten 3,5 órán keresztül. A hús akkor kész, ha a belső hőmérséklete elérte a 60 °C fokot – használjunk húshőmérőt az ellenőrzéséhez. Ha elkészült a marhasült, hagyjuk 20 percig pihenni, mielőtt felszeletelnénk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.