Szaftos hamburger lila hagymával

írta: Peitli Csilla

Szaftos hamburger a grillről, sajttal, paradicsommal és grillezett hagymával.


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g darált marhahús
  • 1 db lila hagyma
  • 100 g sajt
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek ketchup
  • 1 ek mustár
  • 1 kk só
  • fél kk bors
  • 4 db Hamburger zsemle

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A lila hagymát (vörös vagy fehér hagymát is használhatunk) vágjuk fel karikákra és egy beolajozott alufóliára halmozzuk fel.
  3. Szórjuk meg negyed kiskanál sóval és borssal, majd öntsünk rá 1 evőkanál vizet. Keverjük össze és zárjuk be jól a csomagot.
  4. Tegyük fel sülni a hagymás pakkot 12 percre. Félidőnél egyszer fordítsuk meg.
  5. Amikor lejárt az idő, a hagymának meg kell puhulnia és a szélei egy kicsit meg is pirulhatnak, de azért a biztonság (és a finom ízek) kedvéért vegyük ki a fóliából és 3 percet pirítsuk még a grillen.
  6. A mustárt és a ketchupot keverjük össze és borssal ízesítsük.
  7. A zsemléket vágjuk ketté és a belső felüket ugyancsak pirítsuk meg 1 perc alatt.
  8. A húst szedjük négy felé, készítsünk belőlük húspogácsát, majd szórjuk meg a maradék sóval és borssal a pogácsákat.
  9. Kezdjük el sütni a húst és 3-5 perc alatt pirítsuk meg az egyik, fordítás után pedig ugyanennyi idő alatt a másik oldalukat.
  10. A zsemléket kenjük le a szósszal, tegyük rá a húst, amit szórjunk meg a reszelt sajttal. Ennek a tetejére halmozzuk a sült lila hagymát és a paradicsomot.
  11. Az egész burgert tegyük vissza még zárt tető alá a grillre 3 percre, hogy újra átmelegedjen az egész és a sajt is megolvadhasson.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.