Grillezett bárányszelet balzsamecettel

írta: Vezse Roland

Az időigényes pihentetés után percek alatt készül el ez az ízletes húsétel, ami húsvétkor is bátran felszolgálható a családnak.


Elkészítési idő: pihentetés + 10 perc
Nehézségi fok:
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 12 db bárányszelet
  • 240 ml olívaolaj
  • 16 ág kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom - leve, héja
  • 1 dl balzsamecet
  • 2 kk só
  • 1 kk fekete bors
  • 2 kk füstölt maldon sópehely

Elkészítés:

  1. Egy zárható zacskóba öntsük bele az olajat, majd adjuk hozzá a sót, a borsot, a kakukkfű felét, a fokhagymát és a citrom levét és héját.
  2. Jól rázzuk össze, majd tegyük bele a bárány szeleteket és zárjuk le. A hűtőben pihentessük sütésig. Ez 4 órától akár egy egész éjszakáig terjedhet.
  3. A húst vegyük ki a zacskóból és szobahőmérsékleten hagyjuk lecsöpögni. (Erre szánjunk legalább 30 percet, hogy a húsnak is ideje legyen felengedni.)
  4. Melegítsük elő az OFYR grillt.
  5. Süssük a bárányt 2-3 percig mindkét oldalán, ha medium rare-t akarunk készíteni. A sütési idő a hús vastagságától és a kívánt módtól függően változhat.
  6. Ezután vegyük le a húst és helyezzük egy tálcára. Tálalás előtt öntsük le a balzsamecettel, majd szórjuk meg a sóval és díszítsük a maradék kakukkfű ággal.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.