Grillezett bárány burger

írta: Peitli Csilla

Ha szeretnél a hagyományos irányvonaltól egy kicsit elkalandozni, és a marhahúst más húsfélére cserélnéd, akkor ez a bárány burger jó kiinduló alap lesz.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg darált bárányhús
  • 2 ek Worcestershire szósz
  • 1 kk só
  • 1 ek hagymapor
  • 1 ek fokhagymapor
  • 1 kk őrölt bors

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálban keverjük össze az összes alapanyagot.
  2. Gyors mozdulatokkal dolgozzuk el jól a fűszereket, majd letakarva tegyük félre, amíg felfűt a grill. (Ne hűtőben tároljuk.)
  3. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  4. A húsból formázzunk hat egyforma pogácsát és tegyük fel a grillre.
  5. Süssük először 4, majd fordítás után 3 percig. (Ezzel a sütésidővel medium rare lesz a hús, ha ennél jobban átsütve szeretnénk, akkor a fordítás után még húzzunk rá 1-2 percet.
  6. Közben pirítsuk meg a zseléket és ha szeretnénk a burgerbe, akkor a baconszeleteket is.
  7. Állítsuk össze a burgerek salátával, majonézzel és sajttal. (A kecskesajt különösen jól megy a bárányhoz.)

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.