Hot-dog karamellizált hagymával és paprikával

írta: Broil King Magyarország

Van, amikor csak néhány extra hozzávaló kell ahhoz, hogy egy egyszerű étel unalmasból bravúrosra változzon. A megszokott hot-dogot most egy kis édes karamellizált hagymával és pikáns grillezett paprikával dobjuk fel. 


Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 8 db grill kolbász
  • 8 db hot dog kifli
  • 1-2 db kaliforniai paprika (piros)
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint só és bors

Elkészítés:

1. Melegítse elő a grillsütőt közepes hőfokra.

2. Keverje össze a csíkokra vágott hagymát és a paprikát olívaolajjal. Sózza, borsozza ízlés szerint.

3. Helyezze a felszeletelt zöldségeket egy öntöttvas serpenyőbe a láng fölé vagy az oldalsó égőre, ha a grill készülékének van oldalsó égője. Pirítsa 5 percig, gyakran kevergetve, majd csökkentse a hőfokot alacsonyra, és kevergetve pirítsa tovább, amíg a hagyma megpuhul és megbarnul (körülbelül 40 perc alatt).

4. Közben tegye a kolbászokat a grillre. Mindkét oldalukat kb. 10–12 percig süsse, amíg át nem sül. A sütés utolsó néhány percében melegítse meg a zsemléket a felső rácson.

5. Ha minden hozzávaló elkészül állítsa össze a hot dogokat. Tegyen egy kevés mustárt a kiflikre, helyezze rá a kolbászt majd halmozza rá a hagymás-paprikás feltétet. Ha szereti a csípős ízeket használjon nyugodtan csípős mustárt vagy csípős-pikáns BBQ szószt.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.