Bőrös császár Kamado Joe kerámia grillben

írta: Billege Andras

 

A császár, bár nem egy diétás fogás, megfelelően elkészítve egy igazi ízbomba és amennyiben a bőre is megfelelően ropogós, nem hibázhatunk vele.

Itt a tuti tipp a ropogós bőrhöz.

 

 

 


Elkészítési idő: 180 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1,5 kg börös császár
  • 100 g Tengeri só
  • 1 db citrom leve
  • 50 g JD's SPG rub

Elkészítés:

 

A császár bőrét alaposan besózom, és 30 percig hagyom rajta, addig a Kamado Joe-t a deflektorkövekkel együtt 180 fokra felfűtöm és stabilizálom a hőmérsékletet. A sót letörlöm, majd citrommal átkenem a bőrt és tenderiserrel megszurkálom. A húsos felét rubozom.

Bőrrel felfelé a rácsra teszem és nagyjából 2 órát sütöm, majd a hőmérsékletet emelem 220 fokra és további 15-20 percig sütöm, amíg a bőr hólyagos és teljesen ropogós nem lesz

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.