Zöldség a grillen? Tuti tippek a sikerhez!

Ha nyár, akkor zöldség szezon. A grillen minden zöldség átlényegül és a legjobb formáját hozza, feltéve, ha betart néhány alapszabályt. Ezeket szedtük most csokorba.


 - A grillen sütött zöldségeknél már a felvágás is nagyon fontos. Minél nagyobb felület érintkezik a grillel és így a tűzzel, annál koncentráltabbak lesznek az ízek. Ezért a zöldségeket mindig karikázza vagy hosszában csíkozza fel, hogy a lehető legnagyobb felületen süljenek.

 - A nyársra húzott zöldségeket mindig szúrja át egynél több helyen, mert ha nem így tesz, akkor ahogy sülnek a darabok, úgy kezdenek el lazulni és forogni a nyárson. Ennek elkerülése érdekében legalább két ponton rögzítsen egy-egy falatot.

 - Sütés előtti beolajozáshoz tegye a zöldségeket egy nagyobb tálba, öntsön rájuk egy picike olajat, majd kézzel óvatosan masszírozza be a zsiradékot. Nem kell sok rájuk, éppen annyi, hogy beborítsa az olaj a felszínt. Így nem ragad majd oda a rácsokhoz a zöldség.

 - Szeret kísérletezni? Akkor próbálja ki a zöldségeket olaj nélkül meggrillezni. Ne féljen attól, hogy a rácshoz ragad az étel, gyakori fogatással ez megelőzhető, viszont cserébe egészen elképesztő ízeket csalogathat elő a zöldségekből. Új karaktereket és füstös aromákat fedezhet fel, amiket a grillről levéve ízesíthet extra szűz olívaolajjal vagy ízesített olajokkal, esetleg balzsam ecettel.

 - Ha nem szeretne olajat használni, de fél a leragadástól, ne közvetlenül a rácson süsse a zöldséget, hanem készítsen alufólia csomagocskákat, amire halmozza a felkockázott zöldségeket. Így inkább párolódnak majd, de leégni biztosan nem fognak.

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.