3 őszi zöldség, amit mindenképpen próbálj ki grillezve

Itt az ősz, ami sokak szerint a grillszezon végét jelenti. Mi nem tartozunk közéjük, mert az ezerszínű ősz egészséges, vitamindús és ízletes zöldségekben bővelkedik, amelyeket kár lenne lehagyni a grillről. Jöjjön a három kedvenc zöldségünk, amelyek bármilyen alkalommal beragyoghatják az étkező asztalt.


Sütőtök

A sütőtök édesen, sósan, püréként, levesként és "csak" grillezve is remek. Sőt, grillen készített levesként is érdemes kipróbálni. Számtalan variációban elkészíthető, de bármelyiket is válaszd az előgrillezés csak jót tesz neki. Chilivel, pici cukorral és esetleg fahéjjal megbolondítva feldobhatod a grillre, mennyei kiegészítő az őszi grillezéshez. A nagy választékban elérhető sütőtökkel bátran kísérletezz; édesen (nagydobosi), levesnek (kanadai) vagy éppen pikánsabb köretnek (hokkaido) is kiválóak.

Édesburgonya

Már pár éve könnyű beszerezni ezt az őszi csemegét, ami valójában nem krumpliféle, de felhasználási módja megegyezik a burgonyával. Csak egészségesebb. Az édesburgonyából is ízletes leves és püré készülhet, de meleg salátának feta sajttal kiegészítve is megér egy próbát, sőt akár sült krumpliként is kipróbálhatod. Már finom illata is meggyőző, de puha húsa és kellemes íze minden zöldségimádót levesz a lábáról. Pici olajjal megpirítva pedig egészséges falatkák készülhetnek belőle az esti filmnézéshez, bár nem lesz olyan ropogós, mint a hagyományos krumpliból készült chipsek.

Kelbimbó

Kétségkívül ez lesz a lista fekete báránya, ami nem olyan népszerű, mint a sütőtök és nem is olyan trendi, mint az édesburgonya. Legalább annyi ellenzője akad, mint rajongója, pedig a grillezett változat köszönő viszonyban sincs a párolt, színét vesztett golyócskákkal. Grillezve minimális fűszerezést igényel: só, kakukkfű, bors és olaj. Mehet is azonnal a grillre, hogy megpiruljon és enyhén diós aromáját kieressze. Kisebb darabokat válassz ehhez vagy vágd ketté a nagyobbakat! Melegen, hideg tejföllel szinte lehetetlen abbahagyni. De bacon chipsszel (esetleg sült gesztenyével) kiegészítve a karácsonyi asztalra is bátran felteheted. Garantáltan újabb kelbimbó rajongókat szerezhetsz vele.

A zöldségek grillezéséhez használj rozsdamentes grillkosarakat. Ezek segítenek a kisebb darabokat, mint a kelbimbó egyben tartani és könnyebb lesz a kezelésük. A lyukacsos grill kosár vagy az ugyancsak lyukakkal borított lapos sütőlemez is hagyja, hogy a zöldségekből eltávozzon a nedvesség, és valóban süljenek, ne párolódjanak a lédús falatok. Füstölés esetén pedig a füst is könnyebben kapcsolatba kerül a zöldségekkel, ami egy újabb ízzel gazdagítja az őszi finomságokat!

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.