Újra gondolt padlizsán krém Kamado Joe grillen

írta: Billege Andras

A padlizsán krém tökéletes előétele vagy vendégváró fogása egy kerti partynak. Mindenkinek van egy jól bevált receptje, én most egy újra gondolt verziót mutatok be,


Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás sárgája
  • 1.5 dl napraforgó olaj
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 negyed citrom leve
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint Őrölt fehér bors

Elkészítés:

 

A kamado joet indirekt grillezésre készítem elő, a hőterelő lapokkal és kevés bükk füstölőfa társaságában 190-200 fokra fütöm fel. Amikor a kívánt hőmérsékletet elérei a padlizsánokat a rácsra teszem és 40-45 perc alatt készre sötöm. Miközben a padlizsánt sütöm a fokhagyma gerezdeket egy alu tálcában színtén megsütöm, a héjukat rajta hagyva.

Amíg a padlizsán sül elkészítem a majonéz, 1 tojás sárgáját, a mustárt a sót, a fehér borst és egy negyed citrom levét elkeverem, majd eleinte cseppenként később vékonysugárban hozzá adagolom az olajat, folyamatos keverés mellett. A majonéz akkor jó, ha a habverővel egyben ki tudom szedni a tálből.

Amikor a padlizsán elkészült hagyom kihülni, kiszedem a héjából és a fokhagymával együtt egy liszt szitán teljesen áttöröm. Sóval és fehér borssal ízesítem, majd hozzá keverem a majonézt. hívabb állagú lesz mint a normál padlizsán krém, mert a pedlizsán leve is a majonézes keverékbe kerül de ez jelen esetben nem probléma, pont erre a hígabb állagra van szükségünk.

A majonézes krémet egy habszifonba töltöm és 1, amennyiben szükséges 2 patronnal elkészítem a habot.

Tálaláskor a szinfból nyomom a kenyérre

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.