Gyömbéres grillezett csirke combok

írta: Peitli Csilla

Egy kellemesen fűszerezett, éppen csak csípős csirkecomb recept, amiből rögtön lehet dupla adagot készíteni!


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb
  • 3 ek barna cukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 2 kk szezámmag
  • 1 kk gyömbér
  • 1 kk chili paszta

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Állítsuk össze a pácot egy nagyobb tálban.
  3. Ehhez keverjük el a cukrot a szójaszósszal, a karikákra vágott hagymával, a szezámmaggal, a reszelt gyömbérrel, a chili pasztával, a szezámolajjal és a zúzott fokhagymával.
  4. A megtisztított és bőrétől megfosztott csirkecombokat pácoljuk be.
  5. Amikor felmelegedett a grill, mehetnek fel a combok. Oldalanként 4-6 perc alatt süssük teljesen át a húst.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.