Grill csirke egészben

írta: Vöröss Kata

A kicsontozott, grillezett csirke egyszerű és nagyszerű fogás. Talán nincs is ennél egyszerűbben elkészíthető, ugyanakkor laktató, egészséges és ízletes étel. Fűszer, grill kosár, grill és kész.


Elkészítési idő: 5 perc előkészítés + 1,5 óra sütés perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Pellet szmóker,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db Kicsontozott, egész csirke
  • 1 üveg Broil King BBQ száraz pác
  • 1/2 csésze Oliva olaj

Elkészítés:

Magyarországon viszonylag ritka a csontozott egész csirke, de egy jó hentes biztosan megcsinálja nekünk. Melegítsük elő a grill készüléket közepes teljesítményen, körülbelül 180 °C-ra. Ha egy Broil King Pellet grill boldog tulajdonosai vagyunk, akkor egyszerűen nyomjuk meg a „Roast” gombot.

Amíg a grill felmelegszik, kenjük be olajjal a csirke egész felületét, majd alaposan dörzsöljük be Broil King BBQ szárazpáccal. Helyezzük a csirkét bőrös oldalával felfelé a grill kosárba és rögzítsük Helyezzük a grill kosarat a grill rácsokra és süssük 45 percig a csirkét (bőrös oldalával felfelé).

45 perc után fordítsuk meg és süssük ropogósra a csirke bőrös oldalát is, ugyancsak 45 perc alatt. A csirke akkor készült el, ha a legvastagabb résznél a hús belső hőmérséklete 74 °C, a bőr pedig aranybarna és ropogós.

Daraboljuk fel a kész csirkét és azonnal tálaljuk!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.