Kiterített báránycomb citromos páccal

írta: Peitli Csilla

Egészben készített csontozott báránycomb, amit nem kell órákig sütni. A pácoláshoz viszont idő kell!


Elkészítési idő: pihentetés + 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db báránycomb
  • 120 ml olívaolaj
  • 60 ml citromlé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek oregánó
  • 2 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. A fokhagymát aprítsuk fel és keverjük össze az olajjal, a citromlével, az oregánóval és a sóval, borssal.
  2. A csont nélküli húst készítsük elő a pácoláshoz. Ehhez vágjuk le róla a felesleges zsiradékot és a nyitott szeleteléssel egységes vastagságúra nyissuk ki a húst (butterfly). Ekkor egy nagy, de egyenletes vastagságú húst kapunk, amit tegyünk a pácba.
  3. Lehetőleg használjuk vákuumozható dobozt vagy zacskót, hogy így tegyük félre a hűtőbe a pácolódó húst. Pihenjen egy egész éjszakán át.
  4. Sütés előtt legalább 1 órával vegyük ki a hűtőből a húst és melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. Grillezés előtt vegyük ki a húst a pácból, és hosszában húzzunk át rajta pár fémnyársat, hogy jobban kezelhető legyen. Ez segít egyben tartani a húst, ami egyenletesebben is sül majd.
  6. Olajozott rácsokra tegyük fel és süssük 52 fokos belső hőmérsékletig, körülbelül 15 perc alatt.
  7. Amikor elérte a kívánt állagot a hús, vegyük le a grillről és szeletelés előtt pihentessük 20 percet fólia alatt. (Ekkor még megy majd feljebb a belső hője.)
  8. Ezután már szeletelhetjük!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.