Trópusi grill csirke

írta: Peitli Csilla

Pácolt csirkemell a gyümölcs édes ízével kiegészítve, sokak kedvence lesz. Nyáron és télen egyaránt telitalálat könnyű vacsorának.

 

Elkészítési idő: 145 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 450 g csirkemell
  • 1 db ananász
  • 220 ml ananászlé
  • 180 ml ketchup
  • 120 ml szójaszósz
  • 100 g barna cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk olaj
  • 1 kk gyömbér

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálban keverjük össze az ananászlét, a ketchupot, a szójaszószt, a barna cukrot és a reszelt fokhagymát, gyömbért.
  2. A csirkemelleket tegyük bele a pácba, és hűtőben pihentessük letakarva, legalább 2 órát.
  3. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  4. Olajozzuk be a rácsokat, és süssük meg a csirkemelleket. Oldalanként 8 percet számoljunk.
  5. Ezután a megpucolt és karikákra vágott ananászt is kenjük le egy kis olajjal, és oldalanként 2 perc alatt süssük meg.
  6. A csirkét ananász karikákkal, rizzsel és esetleg újhagymával megszórva tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.