Grillezett kenyérdesszert áfonyával

írta: Peitli Csilla

A kenyérdesszertek elkészítése nem bonyolult, ezért kezdőként is érdemes belevágni, hiszen a végeredmény, ha nem is a legszebb, de nagyon finom.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g szeletelt kenyér
  • 6 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 ek juharszirup
  • 1 kk vanílila kivonat
  • 1 marék dió
  • 1 marék mazsola
  • 2 marék áfonya
  • 1 kk fahéj
  • 1 ek vaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt alacsony hőfokra.
  2. Egy tepsit vagy hőálló jénai edényt kenjünk ki a vajjal, majd a kenyér szeleteket rendezzük el benne egy sorban.
  3. Egy tálkában keverjük ki a tejet  tojással, a juharsziruppal, a vanília kivonattal.
  4. A tejes keveréket öntsük rá a kenyerekre, majd szórjuk meg az egészet fahéjjal, a mazsolákkal és az apróra vágott dióval.
  5. Végül az áfonya felét is oszlassuk el a sütemény tetején.
  6. Alufóliával takarjuk le az egészet és mehet is a grillre az edény.
  7. Zárt tető alatt süssük 30 percig, amíg szép aranybarna lesz a kenyerek széle és a tojásos keverék is megsül.
  8. Hagyjuk pihenni 10 percig tálalás előtt, addig szórjuk meg az áfonya másik felével.
  9. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral és kínáljunk mellé juharszirupot.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.