Aszalt szilvás hátszín nyársak grillen

írta: Péczeli Róbert

Ez egy igen egyszerűen és gyorsan elkèszíthető ízletes húsétel.

Mindenkinek csak ajánlani tudom!


Elkészítési idő: 1 óra perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 Kg marha hátszín
  • 15 Dkg füstölt bacon
  • 15 dkg Aszaltszilva
  • 5 csipet só
  • 5 csipet bors
  • 10 csipet oregánó

Elkészítés:

A hátszínt kb 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk, aztán egy klopfolóval jól kiklopfoljuk, hogy meglazítsuk a hús szerkezetét.

A klopfolt szeleteinket sózzuk és borsozzuk, majd jó vastagon megszórjuk oregánóval, és végül befedjük az egészet baconnel.

Az elkészült szeleteket megpróbàljuk minél erősebben összetekerni és kis “csigákat” vágunk belőle. A csigák kb 2 cm vastagok legyenek.

A “csigákat” egy nyársra, vízbe áztatott ,fa saslik pálcára vagy esetemben, hústűre szúrjuk.

Ezutàn az elkèszült pálcákat a jól (200-250 fokra) előmelegített  grillsütő rácsára tesszük, a rácsot érdemes előtte valamilyen zsíradékkal bekenni, hogy ne tapadjon oda a hús.

A pálcákat nagyjából percenként forgatni kell, hogy mindenhol egyenletes kérget kapjon a hús, a színén látni lehet majd, ha megsült, de vigyázni kell vele, hogy ne süssük túl, mert a marhahús elveszítheti a szaftosságát.

Én burgonya krokettel ès friss kevert salátával tàlaltam, de ezt mindenki kedve szerint változtathatja.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.