Csirkeszárnyak édes szósszal
írta: Peitli Csilla
Füstös ízek, roppanós külső és omlós belső, ezeket kínálja ez az ázsiai édes szósszal készített csirkeszárny recept. Kerti partikra és családi ebédekre is remek választás önmagában vagy rizzsel kínálva.
Hozzávalók:
- 500 g csirkeszárny
- 2 kk bbq fűszerkeverék
- 60 ml hoisin szósz
- 120 ml édes chili
- 120 ml teriyaki máz
- 2 kk pácolt gyömbér lé
- 2 ek újhagyma zöldje
- 1 ek szezámmag
Elkészítés:
- Melegítsük elő a Masterbuilt grillt 160°C-ra.
- A csirkeszárnyakat készítsük elő: vágjuk le a szárnyak végét és a maradék részt vágjuk ketté.
- Ezután szórjuk meg őket alaposan a BBQ fűszerkeverékkel és már mehetnek is az előmelegített rácsokra.
- Süssük őket 25 percig zárt tető alatt, majd fordítsunk rajtuk egyet és jöhet az újabb 20-25 perc, amíg teljesen átsülnek a nagyobb darabok is.
- Ha nagyon sülne, tegyük indirekt sütési zónába vagy takarjuk le alufóliával.
- Amíg sül a hús készítsük el a mázat a hoisin szósz, a teriyaki máz, az édes chili és az gyömbér levének összekeverésével.
- Végül keverjük bele a szezámmagot.
- Az elkészült mázat tegyük egy mély tálba, amihez majd hozzáadjuk a csirkeszárnyakat.
- Jó alaposan forgassuk össze az egészet, hogy mindenhova jusson a szószból és tálalhatjuk is.
- A felkarikázott hagymazölddel megszórva, rizzsel kínáljuk.