Kókuszos curry a grillről

írta: Kamado Joe Magyarország

Izgalmas ízek, különleges aromák és mindezt vegetáriánus változatban. Ezeket kínálja a kókuszos curry, ami tökéletes fogás egy kerti partira vagy egy romantikus vacsorára.


Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 ek kókuszolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 1 db répa
  • 1 db cukkini
  • 1 marék karfiol
  • 2 ek vörös curry paszta
  • 400 ml kókusztej
  • 250 ml zöldséges alaplé
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek lime leve
  • 1 ek barna cukor
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • diszítésnek friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a Kamado Joe grillt közepes hőfokra, és helyezzük be a paella sütőt a rácsra, hogy felmelegedjen a grillel együtt.
  2. Készítsük elő a zöldségeket: a hagymát aprítsuk fel, a fokhagymát és a gyömbért reszeltjük le, a paprikát, a répát és a cukkinit vágjuk vékony szeletekre, a karfiolt pedig szedjük rózsáira.
  3. Amikor a paella sütő már meleg, tegyük bele a kókuszolajat és hagyjuk felolvadni.
  4. Ezen pirítsuk le a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért és pirítsuk 2-3 percig.
  5. Amikor már érződnek a hagymák és a gyömbér finom aromái, akkor adjuk hozzá a zöldségeket (paprika, cukkini, répa, karfiol) és pirítsuk 5-6 percig.
  6. Adjuk a keverékhez a curry pasztát és keverjük addig óvatosan az egészet, amíg a zöldségeket be nem vonja egyenletesen az ízes curry.
  7. Ennél a pontnál öntsük az ételhez a kókusztejet, a zöldséges alaplét, a szójaszószt, a lime levét és adjuk hozzá a cukrot.
  8. Végül ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint.
  9. Ekkor fedjük le tetővel vagy alufóliával és hagyjuk sülni 10-15 percig, hogy az ízek szépen összeérjenek.
  10. Eddig a pontig vegetáriánus ételt készítettünk, de igény szerint feldobható garnélával is az étel. Ehhez a 12-16 nagyobb megtisztított, vénátlanított garnélát adjuk az ételhez az utolsó 5 percben és főzzük össze az egészet.
  11. Amikor letelt a sütési idő, vegyük le a paella sütőt a grillről és hagyjuk hűlni, amíg felaprítjuk a petrezselymet vagy koriander zöldjét. Ezzel szórjuk meg tálalás előtt a kókuszos curryt.
  12. Főtt rizzsel vagy quinoával kínáljuk!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.