Fügés grillezett bruschetta mézzel

írta: Peitli Csilla

A füge és a sajt mindig jó párosítás, ezt támasztja az alábbi recept is!


Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok:
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 fej fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 50 g vaj
  • 50 g Gorgonzola
  • 8 db füge
  • 1 csipet kakukkfű
  • 5 g só
  • fél ek méz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 180 fokra.
  2. A fokhagymát tegyük alufóliára, locsoljunk rá egy evőkanál olajat, majd csomagoljuk be. Süssük a grillen 45 percig, vagy amíg teljesen megpuhul a fokhagyma.
  3. A megsült fokhagyma gerezdeket hámozzuk meg és egy villával passzírozzuk össze.
  4. Adjuk hozzá a sajtot és a vajat, keverjük el alaposan, majd tegyük a hűtőbe felhasználásig. (Ezt akár 1-2 nappal előre is elkészíthetjük.)
  5. A kenyereket helyezzük a sütőlapra és kenjük le a maradék olívaolajjal.
  6. Enyhén pirítsuk meg a kenyereket 2-3 perc alatt, majd vegyük le őket a grillről.
  7. Szeleteljük fel a fügéket, és amikor már a kenyerek egy kicsit kihűltek, hogy a sajt ne olvadjon nagyon el rajtuk, mindegyik szeletre kenjünk egy jó adagot.
  8. Tegyük rá a fügét, sózzuk és szórjunk rá egy kevés kakukkfüvet.
  9. Végül csurgassunk rá a szendvicsekre a mézből!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.