Detroit stílusú serpenyős pizza
írta: Peitli Csilla
Ez a lágy, vastag tésztájú pizza eltér a megszokottól, de gazdag ízvilága és tökéletes ropogóssága miatt újra és újra el akarod majd készíteni!
Hozzávalók:
- 100 g kenyérliszt
 - 1 kk instant élesztő
 - 1,5 kk só
 - 2,5 dl langyos víz
 - 1 ek olívaolaj
 - ízlés szerint paprikás szalámi
 - 100 g pizza szósz
 - 330 g reszelt sajt
 
Elkészítés:
- Egy keverő tálba öntsük a lisztet, amit keverjük össze a sóval és az élesztővel.
 - Ehhez a keverékhez öntsük a langyos vizet, és alacsony fokozaton keverjük ki a tésztát a robotgéppel.
 - Az így kapott tészta golyót pihentessük 10 percig.
 - Ezután a gépben dolgozzuk még 10 percig, hogy jól összeálljon a tésztagolyó. (Gyúrhatjuk akár kézzel is, de készüljünk, hogy nagyon lágy a tészta, ezért olajos kézzel dolgozzunk.
 - A jól összegyúrt tésztát tegyük egy nagyobb tálba, takarjuk le fóliával és hagyjuk kelni 2 órát, vagy amíg nem nem duplázódik a mérete.
 - Amíg pihen a tészta, gyújtsuk be a faszént a Kamado Joe faszenes grillben, tegyük fel a pizzakészítő feltétet és melegítsük 280°C-ra.
 - Egy mély tepsit olajozzunk ki az olívaolajjal.
 - A lágy tésztát tegyük a tepsibe és terítsük el olajos kézzel a tésztát egyenletesen, majd takarjuk le újra fóliával.
 - Adjunk neki újabb 30 percet.
 - Ez idő alatt karikázzuk fel a kolbászt vagy a szalámi, amit feltétként teszünk majd a tésztára, és reszeljük le a sajtot.
 - A tepsiben enyhén megemelkedő tésztaalapra kerüljenek fel a szalámi vagy kolbász szeletek, mindezt szórjuk meg a sajttal, és végül öntsük le pizza szósszal.
 - Toljuk be a pizzát a már meleg grillsütő nyílásába, és süssük 5-6 percig.
 - Ezután jöhet a pizza megfordítása, majd újabb 5-6 perc sütés, amíg szép ropogós nem lesz a pizza széle.
 - Amikor teljesen átsült a pizza, vegyük le a grillről és felvágva más tálalhatjuk is.
 
