Forró lélekmelegítő őszi kerti mulatságokhoz

Minden évszaknak megvan a maga szépsége, nálam mégis minden évben az ősz nyer. Nem tudom megunni a természet sokszínűségét vagy a frissítő reggeleket, amikor a forró ital a legjobban esik. Egy ilyen lélekmelegítő itókát ajánlok most, ami a grillen is elkészül, és garantáltan feldob bármilyen társaságot.


A recept nagyon egyszerű, tulajdonképpen a bolti cider egy felturbózott változata, ami felmelegít az őszi hidegben. A recept 3 literről szól, de természetes ez a mennyiség az italozók és a legnagyobb edény függvényében változhat.

A 3 liter alma cidert tegyük egy nagyobb tűzálló tálba. Szeleteljünk hozzá két almát, tegyünk bele 5-8 db csillagánizst, és pár fahéj rudat. Közepes hőfokra melegített grillen kezdjük összemelegíteni az egészet, majd fedjük le és főzzük 15-20 percig.

Ennyi idő alatt az fűszerek ízét átveszi az ital, és kellően felforrósodik ahhoz, hogy bárkit felmelegítsen egy hűvös őszi napon. Mielőtt poharakba öntjük a cidert, vegyük ki a fűszereket.

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.