Frissítő, tavaszias saláta a grillről

írta: Broil King Magyarország

A tabulé egy kellemesen frissítő, ízletes saláta bulgurból, petrezselyemből, paradicsomból és citromléből. Próbáld ki ezt a grillen készített változatot és az enyhén füstös íz még finomabbá teszi a tavaszi salátát.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Offset szmóker,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 100 g bulgur
  • 2 csokor friss petrezselyem
  • fél csokor menta
  • fél db kígyóuborka
  • 1 db paradicsom
  • 50 ml citromlé
  • 50 ml olívaolaj
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. A smokert fűtsük fel 175-180°C-ra.
  2. A bulgurt tegyük egy serpenyőbe és öntsünk hozzá azonos mennyiségű vizet és tegyük fel a smokerre, amíg megfő. (Körülbelül 20 perc).
  3. Amíg készül a bulgur, a petrezselymet és a mentát vágjuk apóra és keverjük össze.
  4. Öntsük hozzá az olajat, a citromlét és sózzuk is meg a zöldfűszereket.
  5. Az uborkát és a paradicsomot kockázzuk apróra.
  6. Az elkészült és enyhén füstölt bulgurt hűtsük ki egy kicsit, majd adjuk hozzá a zöldségeket és a petrezselymes keveréket is.
  7. Óvatosan forgassuk össze, majd ízlés szerint még igazíthatunk a sósságon és a savasságon, de sokszor az is elég, ha adunk neki egy kis időt, hogy összeérjenek az ízek.
  8. Szobahőmérsékleten pihentetve fél óra után már tálalható is, de hűtőben pihenve akár egy éjszakát is érlelhetjük a mélyebb ízek kedvéért.
  9. Önmagában vagy grillezett húsok mellé is kínálhatjuk!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.