Olaszos csirkenyárs grillen

írta: Bácsalmási Katalin

Képzeld el a nyári esték illatát, ahogy a grillen sistereg a finom, olaszos fűszerekkel átitatott csirke. Ez a recept egy igazi ízutazás a mediterrán térségbe, ahol a friss zöldségek és az aromás fűszerek tökéletes harmóniában olvadnak össze a szaftos csirkemell falatokkal. Ez a grill recept nemcsak egyszerűen elkészíthető, de látványos és ínycsiklandó fogás, amely garantáltan leveszi a lábáról a vendégeidet vagy éppen feldobja a családi vacsorát a teraszon.


Elkészítési idő: 60 perc perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 600 gramm csirkemell filé
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 1 db kaliforniai paprika (sárga)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 200 gramm koktél paradicsom
  • 2 evőkanál friss bazsalikom (apróra vágva)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 evőkanál szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 0,5 teáskanál szárított kakukkfű
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • fa vagy bambusz nyársak

Elkészítés:

Elkészítés:

  1. Pác készítése: Egy közepes tálban keverd össze az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a balzsamecetet, az oregánót, a kakukkfüvet, a sót és a borsot.
  2. Csirke pácolása: Add hozzá a csirkekockákat a páchoz, és alaposan forgasd össze, hogy mindenhol bevonja. Fedd le a tálat, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre, de akár több órára is a még intenzívebb ízekért.
  3. Nyársak összeállítása: Vedd ki a csirkét a hűtőből. Fűzd fel a csirkekockákat a nyársakra felváltva a kaliforniai paprika kockákkal, a vöröshagyma cikkekkel és a koktélparadicsomokkal. Próbáld úgy elrendezni a hozzávalókat, hogy ne legyenek túl szorosan egymás mellett, így a hő egyenletesen érheti őket. Ha fa nyársat használsz, áztasd be őket legalább 30 percre hideg vízbe, hogy ne égjenek meg a grillen.
  4. Grillezés előkészítése: Melegítsd elő a gázgrillt közepes hőfokra. Tisztítsd meg a grillrácsot, és enyhén olajozd be, hogy a nyársak ne ragadjanak le.
  5. Grillezés: Helyezd a csirkenyársakat a forró grillrácsra. Grillen süsd őket oldalanként kb. 4-5 percig, vagy amíg a csirke teljesen átsül és aranybarna színt kap. Fordítsd meg a nyársakat időnként, hogy egyenletesen süljenek. A belső hőmérsékletnek el kell érnie a 74°C-ot.
  6. Tálalás: Vedd le a kész csirkenyársakat a grillről, és tálald frissen. Kínálhatsz mellé friss salátát, grillezett zöldségeket vagy akár egy könnyű rizst is.

Tipp:

  • A páchoz adhatsz egy kevés reszelt citromhéjat vagy citromlevet is a frissességért.
  • Ha szereted a pikáns ízeket, adhatsz egy csipetnyi chilipelyhet a páchoz.
  • A zöldségeket ízlésed szerint variálhatod, például cukkinit vagy padlizsánt is használhatsz.

Jó étvágyat!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.