Teriyakis lazac 10 perc alatt

írta: Peitli Csilla

A japános ízvilág remekül áll a lazacnak, ami egy kis citrommal megbolondítva igazi csemege.


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1,2 kg lazacfilé
  • 240 ml teriyaki szósz
  • 240 ml víz
  • 1 db citrom
  • 100 g vaj
  • 1 db póréhagyma

Elkészítés:

  1. A halról vágjuk le a szürke részeket és vágjuk fel négy részbe.
  2. A teriyaki szószt keverjük össze a vízzel és a citrom felének a levével.
  3. Ebbe a pácba tegyük bele a halat és pihentessük, amíg felfűtjük a grillt.
  4. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  5. A lazacokat oldalanként süssük 3-4 percig, hogy a külseje egy kicsit lekapjon és a belseje is megpuhuljon.
  6. Ezután szedjük le és tegyünk fel egy serpenyőt a grillre.
  7. Ebben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a citrom másik felének a levét és keverjük össze.
  8. A lazacokat forgassuk egyszer meg az olvasztott vajban, majd szedjük tányérra.
  9. A maradékban pirítsuk le a felkarikázott póréhagymát és tálalhatjuk is rizs körettel.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.