Savanyúság levében pácolt grillezett csirkecomb

írta: Peitli Csilla

Különleges brine lével készül ez az ízletes és szaftos csirkemell! Egyszerű megcsinálni és a végeredmény nagyon meggyőző!


Elkészítési idő: pihentetés + 60 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db csontos csirkecomb
  • 2,5 dl savanyúság leve
  • 2 ek BBQ fűszerkeverék
  • 4 ek Pow Pow szósz
  • 1 kk fokhagymapor
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A savanyúság levét öntsük egy zárható edénybe vagy zacskóba.
  2. Tegyük bele a megtisztított csirkecombokat és hagyjuk pihenne 2 órát.
  3. Melegítsük elő a grillt 200 fokra, és tegyünk be egy reflektor követ, hogy két sütési zónát kapjunk.
  4. A fűszerkeveréket keverjük össze a fokhagymaporral, a sóval és a borssal.
  5. Amikor letelt a pácolási idő, vegyük ki a csirkéket és alaposan fűszerezzük meg őket a keverékkel.
  6. Tegyük fel az ízesített csirkéket az indirekt sütési zónába bőrrel lefelé.
  7. Zárt tető alatt süssük 15 percig. (Félidőben érdemes ránézni, hogy kell mozgatni.)
  8. Süssük újabb 10 percig.
  9. Ekkor fordítsuk meg és jöhet újabb 15-20 perc sütés, amíg a hús belső hőfoka el nem éri a 80-at.
  10. Jöhet a karamellizálás a Pow Pow szósszal (más BBQ szószt is használhatunk). Kenjük meg vele a húsokat és egy kevés BBQ fűszerkeveréket is szórhatunk rá.
  11. 5 perc sütés elég lesz neki a direkt zónában!
  12. Amikor szépen megpirult a bőr, már csak a tálalás marad. Krumplival és sült zöldségekkel is kiváló fogás!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.