Parmezános spárga baconnel

írta: Kamado Joe Magyarország

Egyszerű, de kellemes köret a tavaszi grill tányérra. A zöld spárga látványos kiegészítője bármilyen húsnak!


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 csomag zöld spárga
  • 5 szelet bacon
  • 65 g parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél kk só
  • 1 kk fekete bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 210°C-ra.
  2. A bacont tegyük egy sütőedénybe vagy serpenyőbe és mehet is fel a grillre 10 percre.
  3. Süssük egyenletesen addig, amíg szépen megbarnul, de még nem teljesen ropogós.
  4. Közben a spárgáról távolítsuk el a fás végeket.
  5. A kisült bacon zsírt öntsük egy tálba és adjuk hozzá a szeletelt fokhagymát, majd forgassuk meg benne a spárgákat is, hogy szépen befedje a zsiradék.
  6. Ezután a spárgát terítsük egy rétegben a bacon tetejére és locsoljuk meg egy kevés fokhagymás zsírral.
  7. Jöhet rá a só, a bors és a parmezán sajt.
  8. Fedjük le az edényt és zárt tető alatt süssük 7 percig a köretet.
  9. Amikor a sajt megolvadt és a spárga is megpuhult, akkor tálalhatjuk is.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.