Karamellizált hasaalja grillezve

írta: Peitli Csilla

A bőr nélküli hasaaljából készült finom és sült falatok hosszú időn át érlelődnek a grillen, de a végeredmény minden percet megér.


Elkészítési idő: 380 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés hasaalja (bőr nélkül)
  • 20 g rib fűszerkeverék
  • 125 g barna cukor
  • 2 dl méz
  • 5 dl víz
  • 200 g vaj
  • 100 ml (csípős) BBQ szósz
  • 2 marék füstölőfa (gyümölcs)

Elkészítés:

  1. A hasaaljáról távolítsuk el a bőrt és vágjuk fel egyforma kockákra.
  2. Szórjuk meg a fűszerkeverékkel jó alaposan.
  3. Melegítsük elő a kamdo grillt (The Bastard) 180°C-ra, majd amikor már meleg a faszén, tegyük fel a füstölőfát faszénre és a húst a grillre 20 percre.
  4. Amikor lejárt az idő, a füstölt húsokat tegyük át egy öntöttvas serpenyőbe.
  5. Egy hőpajzs segítségével csökkentsük a hőfokot 150°C-ra.
  6. Szórjuk rá a cukrot, tegyük a serpenyőbe a vajat és a mézet, majd tegyük vissza a húsokat a grillre sülni.
  7. 10 perc után öntsük fel egy kevés vízzel, különben megéghet.
  8. Süssük 4-4,5 óráig a húst, félóránként ránézve. Pótoljuk a vizet, ha szükséges.
  9. Amikor a hús már annyira megpuhult, hogy akár magától is szétesne, kenjük le a BBQ szósszal és karamellizáljuk még 10 percet, míg tökéletes nem lesz.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.