Boros fekete kagyló Kamado Chef kerámia grillen

írta: Billege Andras

A fekete kagyló ízében és illatában visszaköszön a tenger kellemes sós illata. Nem érdemes túlbonyolítani az ételt mert a maga egyszerűségében rejlik a tökéletessége.

 


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok:
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 kg fekete kagyló
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 db chili
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés:

Ennek az ételnek az előkészíteése szinte több időt vesz igénybe, mint maga a főzés, ezért érdemes mindent előkészíteni.A hagymát félfőre vágom, a fokhagymát pedig durvára darabolom. A petrezselymet felaprítom és a chili paprikát felkarikázom.

A kamdo sütő direkt grill funkcióját használom. Begyújtás után azonnal bele teszek egy serpenyőt amivel együtt melegítem fel kb 180 fokra. Amíg a grill eléri a megfelelő hőmérsékletet, átvalogatom és megtisztítom a kagylókat. A tisztítás nem mást, mint a kagyló kilógó "bajszát" kiszedem, amelyik kagyló nyitva van, azt nem szabad megfőzni, ki kell dobni és a főzés végén a ki nem nyílt kagylókat szintén ki kell dobni.

A serpenyőbe öntöm az olajat és bele teszem a hagymát és a fokhagymát, amit 3-4 percíg pirítok. Nem sózom meg, mert a kagyló elég sós és a hagyma inkább süljön, mint párolódjon.

Ezután ráteszem a kagylót és néhány percig hagyom sülni, majd ráöntöm a bort, megszórom a chili karikákkal és a petrezselyem felével.

A kagyló kb 10-12 perc alatt el is készül. Ezután megszórom a maradék aprított petrezselyemmel és friss ciabattát kínálok mellé

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.